Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mézerdő Méhészet Nyílt Nap

Budapesti Méhészet Látogatás

Szeretettel meghívunk Téged a Mézerdő Méhészet Nyílt Napjaira, ahol izgalmas és tanulságos pillanatok várnak rád a méhészet világában. Ez egy kivételes alkalom arra, hogy betekintést nyerj a méhész szakma rejtelmeibe és felfedezd a méhek varázslatos birodalmát.

Hol Méhészkedünk? 

A helyszín 3.kerület, Óbuda


 

 


Mire 
számítsak a méhészeti túrán?

A rendezvény során részt vehetsz pergetésen, ahol megtapasztalhatod, hogyan gyűjtik a méhek a nektárt és a pollent a virágokból. Megismerheted a méhészek ügyességét és figyelheted, ahogy gondosan kezelik a méhek termesztett kaptárait.

Fedelezés közben megtudhatjátok, hogyan ellenőrzik a méhészeti kereteket, hogyan gondozzák a méhek egészségét és biztosítják a termelékenységüket. Ezen keresztül betekintést nyerhetsz a méhészeti gyakorlatokba és a méhészek mindennapi teendőibe.

Tapasztaljátok meg, hogyan kezelik a méhészek a méhek elszaporodását és az új kolóniák létrehozását. Megfigyelheted, hogyan alkalmazzák a megfelelő technikákat és hogyan biztosítják a méhek biztonságos elhelyezését a friss kaptárba.

Ezen túlmenően minden kérdésetekre válaszolunk a méhek világával kapcsolatban megtapasztalhatjátok a természet körforgását, találkozhattok dongókkal, illetve a túra végén egy izgalmas méz kóstoláson vehettek részt, ahol megízlelhetitek a különböző fajta mézeket, ízesített mézeket és más különlegességeket. 

Mi a méhészeti túra programja?

A két órás túrának 4 állomása van: a túrát Kert Látogatással kezdjük, ahol megismerkedhettek egy őstermelő fűszerkertjével, és a dongók világával. A második állomás a Méhészet, ahol megbontunk egy kaptárt és megtapasztalhatod, milyen a méhek élete, a kaptár körforgása, kik a szereplői, és kinek mi a szerepe, Harmadik állomás a fedelezés és a méz pergetés, majd ezt követően az utolsó állomás a méz kóstoló, ahol különböző fajtamézeinket kóstolhatjátok meg. 

Kik vehetnek részt a túrán? 

A túrán 5 év felettiek vehetnek részt, természetesen kisebb gyermekeket is szívesen látunk, ám a méhészkedéshez nem tudunk elég kis méretű ruhát biztosítani, így nem javasoljuk. Egy jegy egy személy belépését biztostíja, magába foglalja a biztonsági ruhát, frissítőt, 1 üveg (0.5kg) mézet, és egy fantasztikus élményt. 

Biztonságos, megcsíphetnek a méhek? 

Védő felszerelést biztosítunk, ám kérünk, hosszú nadrágban érkezz és magas szárű zárt cipőt / csizmát hozz magaddal. Méhész kabátot, kalapot, kesztyűt a helyszínen adunk. A méhek nem szoktak megcsípni senkit a túra alatt, az biztonságos. 

Hogyan tudunk jelentkezni? 

Elérhető időpontok alább láthatóak, egy időponton maximum 20-an vehetnek részt, illetve a gyermekek, ha kísérik őket. Válassz időpontot, amikor szeretnél jönni, és vásárold meg rá a jegyet közvetlenül itt a weboldalon. Foglalásra nincs lehetőség. 

Lemondás

Természetesen mindig van, hogy közbe jön valami, a túra lemondható, és szabadon áthelyezhető a kezdés előtt 24 órával. 

Rendezés:

Keresés