Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Levendulás Akácméz

Ár:
3.490 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2024-05-20

Leírás

Termelői Akácméz Levendula Ízesítéssel

Az akácméz színe kristálytiszta, egészen enyhén sárga, vagy egyes évjáratokban zöldes árnyalatú. Ezt ízesítjük levendulával, ami egy harmonikus ízvilághoz vezet, a kedvelt levendula nyugalmával és zamatával. Az akácméz illata akácvirág illatú, ám a levendula jobban dominál ebben az ízesítésben. Kellemes levendula mellékízt semmi nem zavarja meg az akác tisztasága miatt, amit a legtöbb méznél édesebb ízvilág jár körbe, míg savtartalma a legtöbb méznél alacsonyabb. Gyümölcscukorban igen gazdag, így lassan ikrásodik, akár 1-2 évig is megőrzi állagát. A világ három legkevésbé kristályisodó fajtaméze közül az egyik az akácméz. Jó édesítő képessége mellett ezért is olyan keresett a világpiacon.

Az akácméz hatásai

Az akácméz robinint és akacint tartalmaz, ezért jó általános fertőtlenítő hatása van, méregtelenítő és köhögéscsillapító hatású.Gyomorsav túltengés esetén hatásos lehet. Az akác mézben lévő gyümölcscukornak májregeneráló hatása van. Nem közömbös a sportolásnál tapasztalt izomlazító képessége sem.
Enyhe íze miatt szívesen használják az akácmézet süteményekbe. De nyersen, csemegeként is fogyasztható, de készítenek belőle mézes pálinkát, mézes bort és mézbort is

Az akácméz története

Az akácot Tessedik Sámuel hozta be és terjesztette el hazánkban a homok megkötése céljából. Egyes vidékeinken második hazájára talált, amit mutat feltűnő vitalitása és az, hogy számos változatot hozott létre viszonylag rövid idő alatt. A Magyarországon előállított mézek közül világszerte ez a legismertebb és legkeresettebb az akácméz.
A magyar akácméz azért vívhatta ki ezt az elismerést, mert itt volt eddig egész Európában a legkiterjedtebb akácfa állomány. Míg hazájában (Észak-Amerika) ritkás ligetekben fordul elő, nálunk összefüggő erdőségeket alkot. Egyes vidékeinken második hazájára talált, amit mutat feltűnő vitalitása és az, hogy számos változatot hozott létre viszonylag rövid idő alatt. Legnagyobb akácosok a Nyírségben, a Bakonyban és Mezőföldön vannak.
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Jótékony hatásai

  • Az akácméz robinint és akacint tartalmaz, ezért jó általános fertőtlenítő hatása van, méregtelenítő és köhögéscsillapító hatású.
  • Gyomorsav túltengés esetén hatásos lehet.
  • Az akác mézben lévő gyümölcscukornak májregeneráló hatása van.
  • Nem közömbös a sportolásnál tapasztalt izomlazító képessége sem.
  • Enyhe íze miatt szívesen használják az akácmézet süteményekbe, de nyersen, csemegeként is fogyasztható
Termék címkék: méz, méz vásárlás, termelői méz

Keresés