Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyílt Nap Időpontok

MÉHÉSZET LÁTOGATÁS & MÉZ KÓSTOLÁS

Óbudai Mézerdő Méhészet Látogatása

Lépj be a Mézerdő Méhészet izgalmas világába, ismerkedj meg a méhek életével, és tapasztald meg milyen a méhészkedés. Ezen a kivételes túrán résztvevőknek alkalma nyílik betekintést nyerni a méhész szakma rejtelmeibe és felfedezni a méhek varázslatos birodalmát.


Mire 
számítsak a méhészeti túrán?

A 2 órás túrán résztvevők megfigyelhetik, hogyan gyűjtik a méhek a nektárt és a pollent a virágokból, méhésszé válhatnak egy rövid időre és kipróbálhatják a méhekről történő gondoskodást méhészek felügyeletében. 

Mi a méhészeti túra programja?

A két órás túrának 4 állomása van:

1. a túrát kert látogatással kezdjük, ahol megismerkedhettek egy őstermelő fűszerkertjével, és a dongók világával.

2. a második állomás a méhészkedés! Beöltözünk biztonságosan, majd megbontunk egy kaptárt és megtapasztalhatjuk, milyen a méhek élete, a kaptár körforgása, kik a szereplői, és kinek mi a szerepe,

3. a harmadik állomás a méz termékek feldolgozása, szezontól függően: fedelezés, pergetés a méz elvételére, gyertya készítés és viasz megmunkálás a méhviasz kezelésére.

4. az utolsó állomás a méz kóstoló, ahol különböző fajtamézeinket kóstolhatjátok meg. 

Kik vehetnek részt a túrán? 

A túrán 5 év felettiek vehetnek részt, természetesen kisebb gyermekeket is szívesen látunk, ám a méhészkedéshez nem tudunk elég kis méretű ruhát biztosítani, így nem javasoljuk. Egy jegy egy személy belépését biztostíja, magába foglalja a biztonsági ruhát, frissítőt, és egy fantasztikus élményt. 

Biztonságos, megcsíphetnek a méhek? 

Védő felszerelést biztosítunk, ám kérünk, hosszú nadrágban érkezz és magas szárű zárt cipőt / csizmát hozz magaddal. Méhész kabátot, kalapot, kesztyűt a helyszínen adunk. A méhek nem szoktak megcsípni senkit a túra alatt, az biztonságos. 

Hogyan tudunk jelentkezni? 

Elérhető időpontok alább láthatóak, egy időponton maximum 20-an vehetnek részt, illetve a gyermekek, ha kísérik őket. Válassz időpontot, amikor szeretnél jönni, és vásárold meg rá a jegyet közvetlenül itt a weboldalon. Foglalásra nincs lehetőség. 

Lemondás

Természetesen mindig van, hogy közbe jön valami, a túra lemondható, és szabadon áthelyezhető a kezdés előtt 24 órával. 

Rendezés:

Keresés