Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Méhész Blog

Mézről és méhekről minden tudnivaló. Ismerd meg a méhek világát, és fedezd fel a méz különleges tulajdonságait.
2023. 01. 23. 16:51:34
Beporzók fontossága az EU mezőgazdaságában

Beporzók a mezőgazdaságban

Terményeink több, mint 70%-a igényli a rovarokat az optimális beporzáshoz. Ez vajon mit jelent az EU mezőgazdasági szintjén?

 

2023. 01. 08. 21:55:40
A méhész feladatai egy évben

A méhészek havi feladatai röviden. 

Gyönyörű dolog a méhészkedés, ám egy egész állás, mindig van valami teendő a méhészetben. 

Hónapos bontásban röviden bemutatjuk, milyen kalandokban van részünk, mint termelő méhész egy szezonban

 

2023. 01. 08. 21:32:32
Ismerd meg a különféle mézek gyógyhatásait

A különféle mézek közismert gyógyhatásai

- Akácméz - Kalciumban gazdag mézfajta, amely káliumot, nátriumot, vasat, ként és rezet is tartalmaz, a vitaminok közül pedig a A, B1, B2, B6, C, H, található benne. Az akácméz miközben erősíti az immunrendszert és méregtelenít, erőteljesen roborálja a szervezetet, de felső légúti megbetegedések esetén köhögéscsillapítóként is hat. Jó csontképző és vértisztító, gyógyítja a vérszegénységet, erősíti a szoptatós anyák szervezetét, de emellett csökkenti a túlzott savképződést és a gyomorégést is.

2023. 01. 08. 21:21:20
Kávéba mézet cukor helyett

2 igazán jó ok, hogy miért idd mézzel a kávét

1. Különleges lesz a kávénk. A méznek más íze van, mint a cukornak, így a kávé is másabb ízű lesz, ha mézzel édesítjük. Kísérletezhetünk a különböző fajtamézek között is, hiszen akácmézzel más ízű kávét kapunk, mint például gesztenyemézzel.

2. Ugyanis a termelői méz a legegészségesebb módja a kávé ízesítésének. Nemcsak egy új dimenziót ad a kávé ízének, hanem számos egészségügyi hatással is van a szervezetre

2023. 01. 08. 20:54:29
Mi a méhlegelő?

A Méhlegelô nem Gaz! Akkor mégis mi az a Méhlegelô?

A méhlegelő egy adott méhcsalád megélhetéséhez szükséges terület. Ez a terület magába foglalja a fás övezetet is, de leginkább a rétek a fontosak, ugyanis a meg nem művelt földeken elszaporodó vadvirágok (pl: borsóvirág, vadlóhere, vadlucerna) nyújtják a valódi táplálékot a gyűjtögető méhek számára.

 

2023. 01. 04. 21:12:39 Varsányi Zoltán
Milyen mézet vegyek?

Most melyiket is válasszam? Akácméz, repceméz, vegyes virágméz

Attól függ, mire szeretnénk használni a mézet.

Ahogy az ételekhez a megfelelő fűszer, mindenhez megvan a megfelelő méz is.

2022. 10. 02. 19:36:27
Mi a propolisz

Mi az a propolisz?

A pro-polisz ógörög eredetű szó, jelentése: a város előtt, a város védelmezője. A méhszurok, ismertebb nevén propolisz a méhek által gyűjtött ragacsos anyag, melyet a méhek a kaptár baktériumok és kórokozók elleni védelme érdekében használnak fel.

 

2019. 11. 11. 11:00:50 Kovács András
Virágokban alvó méhfaj

VIRÁGOKBAN ALVÓ MÉHEK

Létezik egy méhfaj, akik virágokban szeretnek aludni – még össze is bújnak. Joe Neely természetfotós megkapó képeket készített a virágszirmok között szunyókáló, úgy nevezett gömbmályva méhekről. A méhekről eddig úgy tudtuk, hogy a kaptárban alszanak éjjel. Kiderült azonban, hogy van egy méhfaj, – a gömbmályva mézelő méhek – akik virágokban szeretnek szunyókálni.

2019. 11. 11. 11:00:07 ShopRenter
Virágpor jótékony hatásai

EZÉRT EGYÜNK VIRÁGPORT! 

A nyers virágport mindenütt úgy emlegetik a világon, mint az 5 legjobb szuperélelmiszer egyikét. Tökéletes táplálék, mely tartalmazza mind a 22 aminosavat, melyből az emberi szervezet felépül. Ezenkívül gazdag ásványi anyagokban: réz, vas, kén, kálium, mangán, cink, króm, nikkel, szelén, foszfor, szilícium..stb. és vitaminokban: A provitamin, B1,B2,B6,C,G, H, P, E, folsav, nikel…stb.

 

2019. 11. 11. 10:58:17 Kovács András
Minden amit a méhcsípésről tudni érdemes...

MÉHCSÍPÉS HELYES KEZELÉSE

Sajnos még mindig sokan vallják azt a tévhitet, hogy darázs- vagy méhcsípés esetén kalciumot kell adni a csípés elszenvedőjének. A kalcium azonban teljesen hatástalan mind a duzzanat, mind a viszketés csillapításában, sőt alkalmazása következtében a beteg még rosszabb állapotba kerülhet

 

Keresés